De Vijgenboom
Jongsgewijs
Trainingen

Overzicht

Reviews over de vijgenboom

Is een sociaal bewogen en verfrissende trainingscentrum met oog voor interactieve en culturele diversiteit. Door middel van een integrale aanpak in coaching & training, steunen & structureren wij jongeren tussen 12 en 24 jaar. Zij worden op laagdrempelige wijze in staat gesteld om op sociaal emotionele en of sociaal maatschappelijke fronten actief mee te kunnen participeren. De benadering en begeleidingsvormen is gericht op eigenkracht ontwikkeling. Aan de hand van een out of the box trajectbegeleiding, wordt naar adequaat wonen, werken en opleiding gewerkt. 

Eigenkracht Ontwikkeling

Jongeren geven verbaal als non-verbaal aan graag zelf hun eigenkracht te willen ontwikkelen. Dit ten opzichte van hun adolescent en experimenteel gedrag, op weg naar volwassenheid. De trainingen richten zich op een positieve beïnvloeding van beide factoren.

Presentaties en Workshops

Voor ouders, scholen en docenten biedt De vijgenboom-Jongsgewijs interactieve presentaties en workshops aan.

Het doel hiervan is, om ouders, scholen en docenten direct te betrekken in het ontwikkelingsproces van hun jongeren als adolescent. Grensoverschrijdend gedrag kan voortijdig worden gesignaleerd en worden handvaten meegegeven om alternatief gedrag te bevorderen.

Het doel hiervan is, om ouders, scholen en docenten direct te betrekken in het groei proces van hun jongeren op weg naar volwassenheid. Grensoverschrijdend gedrag wordt voortijdig gesignaleerd met handvaten voor alternatief gedrag.